top of page

TOIMINTAKALENTERI

Osallistu ja kehity!

Liisa.jpg

KILPAILUJA JA LEIREJÄ

Syksy!!

Leiripäivä 26.8
9.9 Muhos
30.9 Ilmajoki

7.10 Haaparanta
21.10 Vaasa vapaan AM

Alue leiri  vapaa 4.11 Liminka
11.11 Vaasa (innokkaille)
17.11 Vapaa SM U15

2.12 Rovaniemi
16.12 Vapaa KLL

Kuva.jpg

KANNUSTUS JA PALKITSEMINEN

Lakeuden painissa kaikista ei tarvitse tulla kilpaurheilijoita.

Meillä saa hyvillä mielin harrastaa painia, vaikka haluaisikin kilpailla vain lähikisoissa, tai ei kilpailla ollenkaan! Tällöin omaa painiaan voi treenata ja kehittää esimerkiksi kilparyhmän tärkeänä sparraajana! 

Haluamme kuitenkin myös kannustaa aktiiviseen ja tavoitteelliseen urheiluun heitä, jotka mielivät kisajoukkueeseen!


Aktiivisella ja tavoitteellisella urheilulla tarkoitetaan harjoituksissa käymistä ja harjoituksissa kyseisen päivän mukaan parhaansa tekemistä, sekä alueleireille ja kilpailuihin osallistumista. Säännöllinen harjoittelu on tärkeää, sillä jo luonnostaan lahjakkaidenkin lasten ja nuorten tasoerot kasvavat todella nopeasti, mikäli harjoittelu on epäsäännöllistä, ja harjoituksia/leirejä jää paljon väliin.

Ensi syksynä vapaapainin kaudella pääkilpailu on Vapaapainin KLL – kisat 16.12.2023 Mustasaaressa. 
KLL kisat ovat kokemuksena hieno tapahtuma, johon osallistumisen seura haluaa tarjota ja mahdollistaa aktiivisesti harjoitteleville lapsille ja nuorille! Alaikäraja kisoihin on 7 vuotta. Aivan jokaisella seuran lapsella ja nuorella on mahdollisuus päästä kisajoukkueeseen osoittamalla aktiivisuutta harjoituksissa käyden ja siellä parhaansa tehden! Emme halua kisajoukkueeseen vain ”parhaita painijoita”, vaan ahkeria ja sinnikkäitä harjoittelijoita! Ahkerasti harjoittelevat lapset ja nuoret hyötyvät kilpailuista ja kaikesta kisakokemuksesta hurjasti, vaikka sinnikkään harjoittelun tulokset näkyisivätkin kilpailujen tuloksissa vasta myöhemmin! 


Nyt siis kalenterit esiin, ja tärkeät päivämäärät ylös:
21.10.2023 on Vaasassa vapaapainin aluemestaruuskisat. Nämä kisat toimivat ikään kuin ”näyttökisoina”, joista haetaan kokemusta KLL-kisoja varten.


Tämän lisäksi olisi hyvä käydä myös kaksi muuta kilpailua. Vahvoina suosituksina esimerkiksi Muhoksen Tapsan painit 9.9.2023 ja Ilmajoen Nuorisoturnaus 30.9.2023. Ainakin näihin kisoihin Lakepa on lähdössä, joten valmentajia, huoltajia ja joukkuekavereita riittää!
Alueleiri 04.11.2023, ja leiripäivät 26.8.2023 ja 18.11.2023 (tuttavallisemmin Lakepan ”kaikille avoimet salikisat”) ovat myös ”pakollisia”. Mikäli kaikille leireille ei pääse, ainakin kaksi leiriä tulisi käydä. 
Tavoitteellisesti urheilevan olisi hyvä käydä kaikki yllä mainitut.

Tapahtumakalenteri: News & Updates
bottom of page